Uuden Seelannin Aucklandissa sijaitseva Yellow Treehouse Restaurant on todellakin ainutlaatuinen ravintola, eikä vastaavaa varmasti löydy mistään päin maailmaa. Erityiseksi ravintolan tekee sen sijainti ja arkkitehtuuri; se sijaitsee Aucklandin pohjoisosan punapuumetsässä 40 metriä korkeassa punapuussa. Ravintola on jokaisen lapsen ja lapsenmielisen unelmien täyttymys: jättimäinen puumaja jättimäisessä puussa. Yellow Treehouse Restaurant ei ole kuitenkaan mikä tahansa puukyhäelmä, vaan tarkoin suunniteltu arkkitehtuurinen luomus.

Arkkitehtuurillista luovuutta parhaimmillaan

Yellow Treehouse Restaurantin on suunnitellut Pacific Environments Architects Ltd, ja työn jälki näyttää huikealta. Ravintola on rakennettu ikään kuin kahden puoliympyrän muodostamaksi koteloksi puun ympärille. Rakentamiseen on käytetty kaunista poppelia ja punapuuta, mutta puuosia ei ole aseteltu vieri viereen, minkä ansiosta ravintola näyttää upealta ja tulvii luonnonvaloa.

Ravintolaan pääsee kaunista liimapuupolkua pitkin, ja pimeän aikaan sekä polku että itse ravintola on valaistu romanttisin valoin. Rakennelma on niin luonnonmukainen, ettei se millään tavoin vähennä ympäröivän luonnon arvoa.

Tarjoilua vain tilauksesta

Nykyään Yellow Treehouse Restaurant (tai The Redwoods Treehouse) ei ole avoinna satunnaista lounastamista tai illallisia varten, mutta sen voi varata yksityistilaisuuksiin, kuten yritystapahtumiin, häihin tai muihin pienempiin juhliin. Ravintolaan mahtuu 30 -50 henkeä riippuen siitä, onko kyseessä niin sanottu ’stand up’-tilaisuus, vai tarvitaanko käyttöön myös pöydät istumapaikkoineen.

Menun voi valita kolmelta eri Treehousen käyttämältä catering-palvelulta. Kaikki valitut palvelut tarjoavat laadukkaita ruokia monenlaiseen tapahtumaan aina ’walk and fork’-ruoista hienostuneisiin, jopa kuuden ruokalajin illallisiin. Myös laadukas palvelu on taattua.